A la carte

In ons restaurant, gelegen bij de rotonde aan de kerklaan in Twello, streven wij er naar een aantrekkelijke doorsnee van de rijke Chinese keuken te bieden. De gerechten in ons restaurant vinden hun oorsprong in vier van de hieronder genoemde keukens. China kent veel verschillende keukens door de diverse invloeden in de regio’s en streken. In totaal zijn er tientallen keukens in het land en iedere keuken heeft een eigen karakter en unieke smaaksensaties. De vier belangrijkste keukens zijn de Kantonese keuken, de Shanghai keuken, de Peking keuken en de Sichuan keuken.

De Kantonese keuken uit het zuiden van China

Deze keuken is origineel en gevarieerd. Het mengen van natuurlijke geuren en smaken wordt in deze keuken veelvuldig gedaan. Sojasaus, verse gemberwortel, wijn en kippenbouillon zijn ingrediënten die niet te missen zijn in deze keuken. Er wordt gebruik gemaakt van een snelle roerbakmethode. In deze keuken vindt u veel geroosterd vlees en kip. Gestoomde varkensvlees- en visgerechten. Gebakken rijst en diverse soepen. De Kantonese keuken is subtiel en zonder veel vet.

De Szechuan-keuken uit het westen van China

Deze keuken uit één van de vruchtbaarste streken van China is sterk gekruid, heet en olie-achtig. De populairste gerechten uit deze keuken zijn: kip uit de frituur, kip met rode pepers, paddestoelgerechten en de Szechuan-eend. De Szechuan-keuken is rijkelijk gekruid en pikant door het gebruik van Szechuan-peper.

De Peking-keuken (ook wel de keizerlijke keuken)

Klassieke gourmet-keuken; licht, elegant, zacht gekruid, veel knoflook, groene ui, prei en bieslook.

De Shanghai-keuken

De populairste gerechten uit deze keuken zijn: de zeebanket, de lichte heldere soepen, gerechten met wijn en soja, loempia’s en speenvarken.

Uit deze keukens bieden wij onze heerlijke gerechten aan! Neem gerust contact op voor een reservering of indien u andere vragen heeft.